Menu Sluiten

Animaties

Bekijk de korte animaties en filosofeer met Wis&Vis over vragen als: ‘Doe jij wel eens wat voor iemand anders? Waarom?’ , ‘Wat is dat: je zorgen maken?’, ‘Wat is een baaldag en wat doe je als je een baaldag hebt?’ Onder elke animatie staan idee├źn om met kinderen te bespreken.

https://youtu.be/XWya-I3LU4o

Thuisschool. De afgelopen periode moesten de kinderen af en toe thuisonderwijs volgen. Hoe hebben ze dat ervaren? Waren er voordelen en waren er nadelen? Zijn deze voor -en nadelen voor iedereen hetzelfde? Bekijk de animatie en praat er over met kids.

https://youtu.be/It6k4tqsIFE

Corona. Hoe beleef jij deze Corona periode? Is jouw beleving hetzelfde als die van anderen? Waarom? Zijn er dingen leuk in deze periode? Zijn er dingen minder leuk? Waarom?

https://youtu.be/3ncG9wtkm-Y

Baaldag. Wat is een baaldag? Wat doe je als je een baaldag hebt? Is een baaldag voor iedereen hetzelfde? Bespreek het met kinderen naar aanleiding van deze korte animatie.

https://youtu.be/9yNq02IklQA

Buitenspelen. Ga met kinderen in gesprek over ‘buitenspelen’. Wat is spelen? Ouders, meesters en juffen zeggen dat buitenspelen belangrijk is. Waarom zouden ze dat zeggen. Is buitenspelen belangrijk? Waarom?

https://youtu.be/Wgt4WfHDlw4

Puzzelen. Wis houdt van puzzelen. Wat vind jij leuk om te doen? Wat is dat: iets leuk vinden? Vinden anderen sowieso ook leuk wat jij leuk vindt om te doen? Waarom?

https://youtu.be/cCVYBvtFwPM

Vogelhuisje. Doe jij wel eens wat anders voor iemand anders? Wat is dat: iets voor iemand anders doen? Waarom zou je dat wel of niet doen? Hoe vind je het om iets voor iemand anders te doen? Hoe is dat voor de ander, als je iets voor hem of haar doet?

https://youtu.be/nSjhhBtNgFM

Zorgen maken. Bespreek met kinderen of ze zich wel eens zorgen maken. Wat is dat: je zorgen maken? Waarom maak je je zorgen? Waarover? Hoe is dat voor jou? Zijn de zorgen van het ene kind ook de zorgen van het andere kind?

Bekijk tips voor filosofie met kinderen.

Wis&Vis en Corona. De kids mogen weer naar school, maar moeten soms nog thuisonderwijs volgen. Wis en Vis beleven deze periode op hun eigen manier. Luister naar het verhaal via het digibord of je tablet. En bespreek de vragen die over deze corona periode gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=MGB7dC6oZEo