Menu Sluiten

TalentenParade met Wis&Vis

Doe De TalentenParade met Wis&Vis! Je Talent ontdekken doe je door te doen en uit te proberen. Want als je het niet gedaan hebt, weet je ook niet of je het leuk vindt. Daarom zijn de lessen en thema’s in de TalentenParade breed gekozen. Er valt heel wat te ontdekken over jezelf! Ontdek je talent en doe de Wis&Vis TalentenParade Zilver of de TalentenParade Goud.

Wis&Vis TalentenParade Zilver

Ontdek de TalentenParade van Wis&Vis. Ga aan de slag met Talentontwikkeling op jouw school of BSO.

Kies voor De TalentenParade Zilver: 6 lessen om bijvoorbeeld in te zetten tijdens een themamaand Talent.

In de lessen komen thema’s aan bod als: complimenten geven, nadenken over het begrip talent, nadenken over jouw eigen talent en dat van de andere kinderen. Uiteraard is er een creatieve en actieve verwerking van de lessen.

Bestel de Wis&Vis TalentenParade Zilver hier! En je ontvangt de lessen, tips en ideeën als download in pdf.*

*Je bestelt de Wis&Vis TalentenParade via de site van de YellowFlowAcademy. Let op: je dient zelf het bijbehorende boek: Wis&Vis bouwen een hut via de site van de uitgever te bestellen.

Wis&Vis TalentenParade Goud

In deze unieke lessenserie ontdekken kinderen hun talent aan de hand van hun zintuigen, emoties, denken en doen. Het gaat niet om het uitblinken in iets, maar juist om het ontdekken van: wat vind ik leuk om te doen, waar krijg ik energie van en wat past bij me? In de onderbouw staat talentontwikkeling in het teken van kennismaken met de begrippen ‘talent’ en ‘talentontwikkeling’ en het ontdekken wat talent precies is en welke talenten je al van jezelf herkent.

Je wordt als leerkracht of pedagogisch medewerker aan de hand meegenomen op het gebied van talentontwikkeling: het hele jaar door leuke inspirerende lessen aan de hand van de boeken van Wis&Vis. Voor elke week is er een les.  De lessen zijn opgedeeld in thema’s:

Filosofie | Techniek | Natuur | Beweeg |  Creatief | Beroepen |

Het jaar sluit af met een spetterende TalentenParade voor de hele school. Tijdens de TalentenParade laten de kinderen hun talent zien en kunnen ze anderen inspireren met hun talent.

Aan het einde van de de lessenserie vind je diverse links naar uitgebreide achtergrondinformatie over talentontwikkeling bij kinderen, bekeken vanuit de psychologie, neuropsychologie, filosofie en pedagogiek. De lessen zijn praktisch gericht. De nadruk ligt op doen en ontdekken, waarbij aan het eind van elk thema wordt gereflecteerd.

Bestel de Wis&Vis TalentenParade Goud hier! En je ontvangt de lessen, tips en ideeën als download in pdf.*

*Je bestelt de Wis&Vis TalentenParade Goud via de website van de YellowFlowAcademy. Let op: je dient zelf de bijbehorende boeken Wis&Vis bouwen een hut en Wis&Vis Oost West Thuis Best nog te bestellen via de site van de uitgever.