Menu Sluiten

Over de auteur…

Als gedragswetenschapper, leerkracht basisonderwijs, trainer, coach, moeder, onderwijsontwikkelaar en kinderboekenschrijfster vind ik ontwikkeling van mensen fascinerend. Met name het ontwikkelen van je potentieel, je talent: doen waar je energie van krijgt, waar je goed in bent en wat je goed af gaat. En dan niet gericht op prestatie, maar doen wat bij jou past.

Na een tijd in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heb ik me via diverse opleidingen en nascholingen verder ontwikkeld op het gebied van persoonlijk leiderschap, talentontwikkeling en neurodiversiteit. Ik heb in diverse organisaties gewerkt als trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Veel vaardigheden, gedrag en overtuigingen worden tijdens je jeugd gevormd en aangeleerd. Daarom heb ik me de afgelopen jaren gericht op het ontwikkelen van onderwijsmaterialen en het schrijven van kinderboeken voor kinderen over hun ontwikkeling. Want het leren over je ontwikkeling en met name je talent kan niet vroeg genoeg beginnen!

Talent is niet aangeleerd, het zit in je. Je kunt het wel ontwikkelen. Het zijn die kwaliteiten die bij jou vanzelf gaan. Soms zo vanzelf, dat je niet eens doorhebt dat je dit je talent is.

Voor kinderen is het belangrijk om hun talent te kennen en herkennen, om te leren een combinatie van hun talenten in te zetten. Zo kunnen ze nu en in de toekomst het beste uit zichzelf halen. Voor nu om te leren, te ontdekken, energie te hebben, gelukkig en weerbaar te zijn. En in de toekomst, omdat de beroepen van dan, nu nog niet allemaal bestaan. Je talent kennen en op de juiste manier inzetten zal een bijdrage leveren aan een passende plek in de maatschappij.

Wat is jouw talent?

PS. Zoek je materialen, tips en idee├źn over talentontwikkeling bij kids van 8-12 jaar? Kijk dan eens op www.YellowFlowAcademy.nl.